Instrumentarium

Om in verschillende ensembles verschillende partijen te kunnen spelen heb ik inmiddels een vrij groot instrumentarium opgebouwd. Op die manier kan ik bij elk ensemble en in elke muziekstijl blenden met wat er maar gewenst is. 

Alt trombone

De Thomann Classic TEB480 GL is een uitstekende alt trombone. Doordat het instrument zeer goed aanspreekt in de hoogte en een lichte maar zeer rijke klank heeft is het bij uitstek geschikt voor stukken met symfonieorkest en koor, zoals het Requiem van Mozart of Psalm 42 (Wie der Hirsch schreit) van Mendelssohn.

Tenor trombone

Voor orchestrale werken of lagere partijen in bigbands maak ik gebruik van mijn Kanstul CBT 970 Custom Class met een Bach 5GS mondstuk. De combinatie van Kanstul trombone met een Duits model (brede schuif) met een medium-diepte mondstuk met smalle rand is geschikt voor allerlei genres, van symfonieën tot de 3e trombonepartij in een bigband. Deze trombone heb ik voor en tijdens mijn conservatoriumperiode gebruikt en nog steeds speel ik er met veel plezier op.

 

Bas trombone

Mijn bastrombone is een Kühnl & Hoyer Orchestra Signature. Deze all-round bastrombone is geschikt voor jazz en klassiek. Op de K&H heb ik onder andere de 2e symfonie van Rachmaninov mogen spelen. Door het gebruik van een Denis Wick 0AL heb ik bij elk register een volle klank. 

Jazz

Voor het lichte repertoire waar in de hoogte wat meer ‘oompf’ nodig is, zoals 1e trombone in een bigband, heb ik een zeer speciale King 2102 – Jiggs Whigham trombone. Deze speciale uitvoering van de geliefde King 2102 heeft een uitstekend hoog register en een erg volle klank voor een trombone van dit formaat. Dit stelt me in staat om met overtuiging de lead-partij te spelen.